Cebulkę kroimy w cienkie paski i "zeszkliwujemy" na maśle. Gdy się zeszkli wrzucamy dwie puszki pomidorów, fasolkę, ogórasy i paprykę pokrojone w następujący sposób:

Gotujemy to w jednym garze dodając oregano, bazylię, zioła prowansalskie, ostrą paprykę, duuuużo tabasco i listek laurowy. Całość po wrzuceniu do gara wygląda mniej więcej tak:

Gotujemy to przez jakiś czas na wolnym ogniu aż przestaniemy odróżniać co jest ogórkiem, a co fasolką. Następnie wrzucamy parówki (pokrojone po to, żeby łatwiej było mieszać - jeśli mamy duży gar możemy wrzucić całe) i dalej gotujemy na wolnym ogniu aż parówki zrobią się ciepłe. Podajemy na głębokim talerzu, posypując z wierzchu startym serem żółtym. Serwujemy ze świeżym chlebkiem posmarowanym prawdziwym masłem. Na talerzu powinno to wyglądać mniej więcej tak:

Zalety: syte jest i proste w zrobieniu. Akcesoria, których potrzebujemy to nóż, deska i garnek także zmywania nie za wiele. Smacznego!
2 komentarze:
napisz cos nowego:)
Dzieki za ciekawy blog
Prześlij komentarz